Przepis na czekoladowe brownie

Czekoladowego szaleństwa ciąg dalszy... dziś Maja przygotowała dla Was specjalny PRZEPIS NA CZEKOLADOWE BROWNIE  😀😀😀

Składniki: 

-masło ( 280 g) 

- gorzka czekolada 70 % ( 250 g) 

- cukier  ( 240 g)  

- mąka ( 80 g) 

- orzechy włoskie ( 20 g) 

- migdały ( 20 g) 

- cukier waniliowy ( 1 łyżka)  

- jajka ( 3 sztuki ) 

- woda ( 100 mililitrów)  

 

 

Przygotowanie: 

Krok 1 

Na suchej patelni upraż orzechy włoskie, a następnie migdały. 

Krok 2 

W rondlu zagotuj wodę, rozpuść cukier i cukier wanilinowy, odstaw na bok. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą i wymieszaj. 

Krok 3 

Jajka roztrzep w misce, dodaj mąkę i wymieszaj energicznie . 

Krok 4 

Następnie wolnym strumieniem wlewaj do jajek z mąką czekoladę, cały czas mieszając 

Krok 5 

Dodaj orzechy i migdały, wymieszaj i wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 

Krok 6                                                                       

Piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 st. C. 


Autor: Maja