Czekoladowego szaleństwa ciąg dalszy... dziś Maja przygotowała dla Was specjalny PRZEPIS NA CZEKOLADOWE BROWNIE 😀😀😀
Składniki:
-masło ( 280 g)
- gorzka czekolada 70 % ( 250 g)
- cukier ( 240 g)
- mąka ( 80 g)
- orzechy włoskie ( 20 g)
- migdały ( 20 g)
- cukier waniliowy ( 1 łyżka)
- jajka ( 3 sztuki )
- woda ( 100 mililitrów)
Przygotowanie:
Krok 1
Na suchej patelni upraż orzechy włoskie, a następnie migdały.
Krok 2
W rondlu zagotuj wodę, rozpuść cukier i cukier wanilinowy, odstaw na bok. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą i wymieszaj.
Krok 3
Jajka roztrzep w misce, dodaj mąkę i wymieszaj energicznie .
Krok 4
Następnie wolnym strumieniem wlewaj do jajek z mąką czekoladę, cały czas mieszając
Krok 5
Dodaj orzechy i migdały, wymieszaj i wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 6
Piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Autor: Maja